16
11/2011
0

Útközben

01_01_villamos.jpgNem, nem arról a bizonyos politikiai kinyilatkozásról lesz szó... Aki arra keresett rá a neten, az bizony útközben eltévedt. A mai poszt, mely a blog első rendes bejegyzése lesz, a 49-es (és nagy valószínűséggel a 47-es) villamosokon hetek óta látható QR-kódos reklámról fog szólni.

A villamosokon látható hirdetés az újra nyitó közös közszolgálati médiát hirdeti. Annak az ominózus metropol hátoldalnak az egynegyedén egyébként szintén ennek a hirdetésnek egy kicsinyített változatát láthattuk. (Talán legközelebb írok erről az origo-s hirdetésről is, ha már annyit emlegetem.)

De akkor térjünk rá - mármint én térjek rá - a lényegre! Az alábbiakban látható a hirdetésnek azon része, ahol feltüntették a QR-kódot. A két kép ránézésre ugyanazt ábrázolja, de a látszat csal ;) Amíg nem határoztam el, hogy írok a dologról egy posztot, addig azt hittem, hogy csak a második "változat" létezik. Egész pontosan az, amelyiken a QR-kódot sikerült úgy elhelyezni a viszonylag nagy méretű hirdetési felületen, hogy az a narancssárga kis lámpa pont telibe trafálja... De ma felvilágosodtam, mert kiderült, hogy pár ajtóval arrébb sikerült úgy feltenniük a reklámot, hogy egy másik ajtónál még le is olvasható maradt a kód.

  01_02_villinger.jpg 

A bevezető után jöjjön a lényeg:

A QR-kód az alábbi linkre mutat: www.hirado.hu/ujranyitunk 
A link mögött egy szeptember 19-ei cikket olvashatunk. Egyszer esetleg átfutja az ember... de azért ebben is erősen kételkedem. Az elmúlt két hónapban már erősen aktualitását vesztette a dolog, úgyhogy, aki eddig nem nézte meg, hogy mit rejt a kód, most már ne is tegye ;)
Azontúl, hogy egy két hónapos cikkről van szó, meg kell még jegyezni azt is, hogy a hivatkozott oldal nincsen mobil eszközökre optimalizálva,  pedig azt azért könnyen, viszonylag kis hibahatárral megállapíthatjuk, hogy senki nem fog oda menni a villamosokhoz asztali géppel, vagy laptoppal szkennelgetni a kódot.

01_04_villamos.jpg

A gondolat jó - a megújuló közmédia mutasson valami újat a hirdetésén, de a kivetelezés sajnos nem sikerült tökéletesre, és ez nem csak azon múlt, hogy elfelejtették figyelembe venni a villamos tartozékait. Jó lenne, ha a link egy optimalizált, dinamikus tartalommal rendelkező oldalra mutatna.

 Ha a következő bejegyzésig nem találok jártamban-keltemben valami nagyon jó QR-kódot, akkor várhatóan az ominózus origo-s hirdetésről fogok legközelebb írni.

A bejegyzés trackback címe:

https://dorkuka.blog.hu/api/trackback/id/tr793385713

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása